Contract de salubrizare menajeră pe 12 ani, cu obligaţia colectării selective a deşeurilor

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 88

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

Contract de salubrizare menajeră pe 12 ani, cu obligaţia colectării selective a deşeurilor

Written by  Sep 27, 2018

Municipalitatea suceveană a încheiat contractul multianual de salubrizare menajeră, accentul fiind pus pe colectarea selectivă a deşeurilor, a declarat primarul Ion Lungu.

Edilul a spus că asocierea Diasil-Ritmic a fost declarată câştigătoare a licitaţiei şi se va ocupa în următorii 12 ani de salubrizarea din municipiul reşedinţă de judeţ, urmând să facă investiţii de 9 milioane de euro în această perioadă.

Potrivit lui Lungu, noul contract a fost redactat după model european, cu accent pe colectarea selectivă, câştigătorul având obligaţi, printre altele, să instaleze un număr de două sute de puncte de colectare îngropate sau semi îngropate, jumătate dintre acestea în primul an de contract.

‘De astăzi avem un contract şi mă bucur că, după patru ani de zile, după bătăi prin Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, pe la instanţele de judecată, am ajuns în sfârşit la acest contract şi mă bucur că avem un operator titular. E un contract destul de dur pentru cei care au câştigat. E vorba totuşi de 12 ani’, a spus Lungu.

El a precizat că operatorul de salubrizare trebuie ca în termen de 60 de zile să se doteze cu toate utilajele necesare, dar şi cu forţa de muncă pe care o impune acest serviciu.

‘I-am rugat ca această perioadă de mobilizare să dureze cât mai puţin, în aşa fel încât să aducem oraşul la o stare de curăţenie acceptabilă şi am toată convingerea că firma Diasil poate să facă acest lucru în asociere cu Ritmic, pentru că a mai dovedit acest lucru în Suceava. În urmă cu vreo doi ani de zile oraşul era destul de curat’, a arătat Lungu.

Potrivit primarului, municipalitatea are datorii la Diasil de aproximativ un milion de euro, iar la Florconstruct de aproximativ 500.000 de euro, pentru serviciile prestate în perioada contractului de forţă majoră.

(Sursa: Agerpres)

 

Geo

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« June 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30