Greva foamei, după ce s-a trezit cu mascaţii la poartă, în urma unor comentarii pe site-ul Monitorului

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 46

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 82

Greva foamei, după ce s-a trezit cu mascaţii la poartă, în urma unor comentarii pe site-ul Monitorului

Written by  Mar 04, 2015

Un sucevean a intrat începând de luni dimineaţă în greva foamei în faţa Palatului de Justiţie, dorind astfel, explică el, să tragă un semnal de alarmă vizavi de abuzurile care s-au comis asupra sa de procurori şi judecători din Rădăuţi.

Emil Butnaru (44 de ani), din Zamostea, alias Tazmanian DeMoon, alias Mjollnir, alias Ragnarok, pseudonimele sub care a postat sute de comentarii pe site-ul cotidianului nostru, spune că doreşte să atragă atenţia „asupra gravelor disparităţi, derapaje şi abuzuri procedurale ce se comit, cu neruşinare, la Judecătoria Rădăuţi şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi”.

Revolta lui Emil Butnaru la adresa unor judecători şi procurori din Rădăuţi a plecat de la faptul că pe 21 noiembrie 2014 a avut parte de o percheziţie în forţă la care au participat patru mascaţi de la SPIR Suceava, patru judiciarişti, iar alţi patru mascaţi au aşteptat afară finalul acţiunii. Această acţiune în forţă a avut la bază o serie de comentarii pe site-ul ziarului Monitorul de Suceava prin care un magistrat din Rădăuţi şi-a simţit viaţa pusă în pericol.

Ulterior percheziţiei, pe 24 noiembrie 2014, împotriva lui Emil Butnaru s-a luat măsura controlului judiciar, menţinută până la finalul lunii februarie 2015.

„Pentru o faptă petrecută în mediul online, neconturat geografic şi nedefinit fizic, se dispune măsura controlului judiciar, inclusiv obligaţia de a nu depăşi limitele administrative ale localităţii de domiciliu, prin această măsură anacronică şi disproporţionată reuşindu-se să se încalce dreptul fundamental la muncă şi la libera circulaţie”, a arătat Emil Butnaru.

Bărbatul a declarat că va sta în greva foamei atât timp cât îi va permite sănătatea, dar speră ca semnalul de alarmă pe care îl trage să fie observat şi analizat de reprezentanţii Curţii de Apel Suceava.

Condamnat în octombrie 2013 pentru abandon de familie

În marea majoritate a comentariilor postate pe site-ul Monitorului de Suceava de Emil Butnaru, acesta face referire la activitatea „Parchetului de pe lângă LEGE”, cum numea deseori Parchetul de la Rădăuţi, dar şi la Judecătoria Rădăuţi, judecători şi procurori fiind ironizaţi în postările sale.

Am încercat să aflăm de unde porneşte toată această ură şi am aflat că în mai 2013 a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de abandon de familie. Pe scurt: după ce a divorţat de soţia sa, în februarie 2011, cei doi copii ai lor (atunci în vârstă de 5, respectiv 7 ani) au rămas în grija femeii, instanţa hotărând ca Emil Butnaru să le plătească celor doi micuţi o pensie de întreţinere de câte 100 de lei lunar. Alte două plângeri anterioare de abandon de familie au fost retrase de fosta soţie, însă pentru o a treia s-a mers până la trimiterea în judecată. Acuzaţia: Butnaru nu a plătit pensia de întreţinere pentru perioada mai-decembrie 2012, cauzând un prejudiciu de 1.600 de lei.

În octombrie 2013, bărbatul din Zamostea a fost condamnat la 3 luni de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei.

Procurorul care l-a trimis în judecată: Adriana Iacob. Judecătoarea care l-a condamnat: Gabriela Vicol.

De ce i-a fost percheziţionată casa?

Emil Butnaru este cercetat în prezent pentru ultraj judiciar şi hărţuire, într-un alt dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Acuzaţiile: în perioada octombrie 2013 - octombrie 2014 a postat mai multe comentarii pe site-ul Monitorului. Vizată era judecătoarea Gabriela Vicol, cea care l-a condamnat în 2013 şi care a depus anul trecut, în octombrie, o plângere vizavi de acele comentarii care, susţinea ea, conţineau insulte, injurii şi ameninţări cu moartea.

„Un denunţ calomnios”, cataloghează Butnaru plângerea judecătoarei.

„TU MI-AI luat ONOAREA, urmează ca IO* să-ţi IAU GÂTUL!”, este o parte a unuia dintre comentariile în care este pomenit numele judecătoarei.

Procurorul de caz în acest dosar este Andrei Sebastian Bucşa, iar judecătorul care a emis mandatul de percheziţie - Mihaela Ursuliac.

Comentariile incriminatoare

Unul dintre comentariile la care fac referire procurorii rădăuţeni a fost postat pe site-ul nostru pe 24 octombrie 2014, la articolul: „Arest la domiciliu pentru șoferul care, beat și fără permis, a provocat un accident mortal”.

User-name-ul folosit: ”Tazmanian_Demoon”
„Respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.
dispune măsura arestului la domiciliu privind pe inculpatul.
Complet: C11 dl VG
------
O LUAT-O RAZNA Găbitsa Vicol!
** Note:
* Găbitsa, nu te entuziasma!
Râmâne cum am stabelit: TU MI-AI luat ONOAREA, urmează ca IO* să-ţi IAU GÂTUL!
Când o fi să fie asta, nu știu. ȘI PESTE 55 de ani și tot ÎMI IAU ÎNAPOI ONOAREA TERFELITĂ.
AM ZIS!devil”

În ziua următoare, postează un alt comentariu, tot la un articol de pe site-ul cotidianului nostru.
 ”Fiat Justitia et pereat mundus”:
”* Găbitsa, Utnapiștim, uncheșul lui Zarathustra și mentorul Codexului Hammurabensis mă obligă să precisez, FĂRĂ ECHIVOV, următoarea notă:
Mi-ai luat ONOAREA, urmează ca Io* să-ţi ai gâtul!
’coz eye for eye and tooth for tooth!
Și peste 55 de ani TOT ÎMI IAU NAPOI ZĂLOGUL!
Look alway around!
AM ZIS!”.

sursa: monitorulsv.ro

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« June 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30