Un copil a fost umilit si lovit de un coleg mai mare. Protectia Copilului face cercetari

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

Un copil a fost umilit si lovit de un coleg mai mare. Protectia Copilului face cercetari

Written by  Feb 05, 2019

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Neamţ s-a autosesizat, marţi, după ce pe reţelele de socializare a apărut o filmare în care un copil este umilit şi agresat de un altul mai mare.

În imagini se observă cum minorul abuzat este pus în genunchi, pus să se roage, apoi forţat să sărute mâna agresorului, după care acesta din urmă îl împinge şi trânteşte la pământ.

Reprezentanţii DGASPC Neamţ au precizat că au indicii potrivit cărora întâmplarea s-a petrecut în comuna Săvineşti şi au sesizat deja Poliţia.

‘Considerăm că ceea ce se prezintă în aceste imagini reprezintă un abuz asupra unui copil, motiv pentru care specialiştii din cadrul Serviciului pentru Copilul Maltratat au demarat procedurile legale, în conformitate cu atribuţiile ce le revin, pentru a putea interveni în soluţionarea situaţiei menţionate mai sus. Colegii vor colabora cu reprezentanţii Primăriei Săvineşti, precum şi cu Poliţia, în vederea identificării minorilor şi a familiilor acestora şi, în funcţie de datele care vor reieşi din verificările specifice, vor fi luate măsurile care se impun’, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DGASPC Neamţ, Magda Vasilache.

Potrivit sursei citate, fenomenul bullying nu reprezintă o noutate pentru DGASPC Neamţ, fiind semnalate numeroase cazuri de-a lungul timpului.

Specialiştii DGASPC Neamţ susţin că hărţuirea, umilirea repetată şi intenţionată sunt fenomene care îşi pun amprenta asupra sănătăţii emoţionale a copiilor, iar pe termen lung, consecinţele pot fi grave.

 

sursa: radioiasi.ro

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« June 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30