Explozie într-un bloc din Neamț: Bărbatul care a suferit arsuri pe circa 30% din suprafaţa corporală a fost transferat la Iași

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

Explozie într-un bloc din Neamț: Bărbatul care a suferit arsuri pe circa 30% din suprafaţa corporală a fost transferat la Iași

Written by  Nov 11, 2018

Bărbatul de 41 de ani, care în cursul dimineţii de sâmbătă a fost victima unei explozii produse de o acumulare de gaz într-o locuinţă din Roman, a fost transferat la Spitalul ‘Sfântul Spiridon’ din Iaşi, a declarat coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

Pacientul are arsuri de gradele II și III pe aproximativ 30-35% din suprafaţa corporală și a fost transferat la Clinica de Chirurgie Plastică.

----------------------------------------------------------------------------------

Un bărbat de 41 ani, din municipiul Roman, a suferit arsuri pe circa 30% din suprafaţa corpului, în urma unei explozii din garsoniera sa, a declarat, sâmbătă dimineaţa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, căpitanul Andrei Grancea.

Potrivit sursei citate, deflagraţia a avut loc în jurul orei 06,00, atunci când victima a revenit acasă şi a aprins lumina, imediat producându-se explozia.

‘Cauza o constituie acumularea de gaz şi acţionarea întrerupătorului de la instalaţia de iluminat. Explozia nu a fost urmată de incendiu’, a precizat Grancea.

Victima a fost transportată cu ambulanţa SMURD la Spitalul municipal Roman.

Purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ a precizat că, din primele cercetări, nu a fost afectată structura de rezistenţă a blocului şi nici nu s-a impus evacuarea locatarilor.

Garsoniera unde s-a produs explozia se află într-un bloc cu 4 etaje, de pe strada Tudor Vladimirescu din Roman, iar la sosirea pompierilor circa 10 persoane se autoevacuaseră, dar nu au necesitat îngrijiri medicale.

O explozie similară s-a produs, pe 31 octombrie, într-un apartament din municipiul Piatra-Neamţ, deflagraţia fiind urmată de un incendiu. Un tânăr de 28 ani a suferit arsuri pe 75% din suprafaţa corporală şi a fost transportat la un spital din Belgia, după ce a fost iniţial transportat la spitalele din Piatra Neamţ şi Iaşi, nefiind găsit niciun loc la o unitate sanitară din Bucureşti.

Pe 8 noiembrie, în ziua în care a împlinit 28 ani, victima a murit la clinica din Charleroi.

În urma incidentului, blocul a fost evacuat în întregime, iar o femeie a suferit o intoxicaţie cu fum, o altă având un atac de panică.

În prezent, cele mai multe dintre apartamente nu pot fi locuite, iar oamenii s-au mutat la rude sau prieteni.

(Sursa: Agerpres)

Geo

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« August 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31