Aproape 60 de tone de deşeuri au fost colectate de pe lacul Izvorul Muntelui

 

 

Aproape 60 de tone de deşeuri au fost colectate de pe lacul Izvorul Muntelui

Written by  Jun 07, 2018

Aproape 60 de tone de pet-uri, lemne şi deşeuri amestecate au fost colectate de pe luciul lacului de acumulare Izvorul Muntelui, în amonte de oraşul Bicaz, potrivit unei centralizări prezentată într-o conferinţă de presă la Prefectură.

Acţiunea de ecologizare, începută în luna aprilie, a fost realizată de reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor şi de reprezentanţii Hidroelectrica, societate care administrează lacul de acumulare.

Directorul Hidroelectrica Neamţ a declarat, în conferinţa de presă, că problema este rezolvată doar parţial atât timp cât oamenii nu vor înceta să arunce deşeurile în locurile neamenajate.

"Dacă nu se întâmplă ceva de la învăţământ, de la prevenţie, dar şi măsuri coercitive, putem să avem 10 maşini de strâns deşeurile de pe lac", a declarat Cornel Melinte, directorul Hidroelectrica Neamţ.

La rândul său, prefectul Daniela Soroceanu a precizat că, dacă Hidroelectrica nu va avea capacitatea de a gestiona situaţia deşeurilor, poate pierde administrarea luciului de apă.

"Problema nu este rezolvată decât temporar, dar s-a văzut că, dacă ne unim forţele cu toţii, putem face lucruri bune. Dacă Hidroelectrica nu va avea capacitatea să rezolve problema definitiv, există varianta legală de a administra altcineva luciul de apă", a declarat prefectul Daniela Soroceanu.

Problema deşeurilor de pe lacul de acumulare Izvorul Muntelui apare anual, la începutul primăverii, atunci când apele dezgheţate şi torenţii aduc în albia râului Bistriţa deşeurile de plastic, lemne şi menajere, aruncate în amonte de baraj de locuitorii judeţelor Neamţ şi Suceava, dar şi de turişti.

(Sursa: Agerpres)

Geo

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« May 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31