Doi turişti din Noua Zeelandă urmăriţi de urs în Munţii Ceahlău

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 82

Doi turişti din Noua Zeelandă urmăriţi de urs în Munţii Ceahlău

Written by  Apr 09, 2018

Doi turişti din Noua Zeelandă s-au întâlnit cu un urs în Munţii Ceahlău, animalul urmărindu-i mult timp. Când au scăpat de urs, turiştii au realizat că s-au rătăcit şi au cerut ajutor.

Potrivit Salvamont Neamţ, ceaţa a creat probleme deosebite de orientare în zona superioară a Masivului Ceahlău, vizibilitatea fiind de cel mult 50 de metri. Echipele de salvare au fost solicitate să intervină, în ultimele 24 de ore, la mai multe cazuri.

O familie din Timişoara cu doi copii a fost căutată în zona Vârfului Lespezi, iar apoi a fost condusă la cabană. În aceeaşi zonă, în jurul orei 15:00, au avut loc alte două intervenţii similare.

Un al patrulea caz înregistrat, mai deosebit, s-a petrecut în jurul orei 17:00, în apropierea Staţiunii Durău, unde un cuplu de turişti tocmai din Noua Zeelandă a avut neplăcuta surpriză, la întoarcerea de la Cascada Duruitoarea, să se întâlnească cu un urs. Contrar obiceiului, animalul de dimensiuni considerabile proaspăt ieşit din bârlog nu a fugit, ci din contra s-a apropiat periculos de mult de turişti. Aceştia au procedat foarte corect şi fără să intre în panică s-au îndepărtat uşor de zona cu pricina, făcând mult zgomot, lucru care a determinat probabil animalul să nu-i atace. Totuşi, animalul i-a urmărit un timp destul de îndelungat şi în final a dispărut în pădure. Când şi-au revenit din şoc, turiştii au realizat că se depărtaseră considerabil de poteca turistică marcată şi au sunat la Dispecaratul Naţional Salvamont

Echipajul canin de serviciu în Baza de Intervenție Durău i-a găsit foarte repede și i-a condus în siguranță în stațiune.

 

 

(Sursa: stiri-neamt.ro)

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« May 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31