Accidentul cu 9 morți din Neamț: Poliţia confirmă că roata microbuzului NU a explodat

 

 

Accidentul cu 9 morți din Neamț: Poliţia confirmă că roata microbuzului NU a explodat

Written by  Apr 07, 2018

Noi detalii şocante apar în ancheta privind tragedia din Neamţ, soldată cu 9 morţi. Poliţia confirmă că, în accident, roata nu a explodat, aşa cum s-a crezut iniţial.

Comisarul-şef Adrian Călin din cadrul Serviciului Rutier Neamț a confirmat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că ancheta în cazul tragediei din Neamţ ia o altă turnură.

Vă pot confirma, de asemenea, că pneul nu a avut explozie, ci există indicii cu privire la ruperea prezoanelor, dar în acest sens va fi dispusă o expertiză criminalistică, ce va aduce mai multă lumină în această speţă, a declarat Adrian Călin.

De asemenea, sunt informaţii surprinzătoare cu privire la modul cum a fost găsită roata care s-a desprins de microbuz.

La data de 06.04 au fost continuate căutările cu scafandri, pentru găsirea şi aducerea la suprafaţă a elementelor de caroserie ale autoutilitarei implicate în accident. Cu această ocazie au fost găsite capota şi radiatorul. De asemenea, roata lipsă a autoutilitarei a fost predată de proprietarul celei de-a doua autoutilitare, unul dintre pasageri luând-o de pe apă la începutul operaţiunii de salvare, atunci, atenţia fiind concentrată pe salvarea de vieţi omeneşti, a declarat Adrian Călin.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, au aparut indicii cum ca pe traseu, microbuzul ar fi facut o pana, iar soferul a inlocuit roata fara sa stranga bine cele 5 prezoane (suruburi). Aceasta supozitie ar putea sta in picioare, pentru ca de pe masina s-a desprins doar roata, fara alta piesa de prindere, cum ar fi butucul. Din imaginile filmate ieri inainte ca masina sa fie dusa la expertiza tehnica, se poate vedea ca un singur prezon este ramas rupt in butucul rotii. Restul prezoanelor (4 numar) lipsesc, deci este foarte posibil ca ele sa se fi desfiletat pe rand in mers, pana a ajuns la ultimul care inevitabil s-a rupt, fapt care a dus la pierderea controlului directiei de mers.

Dupa desprinderea rotii, masina nu a mai putut fi nici controlata nici oprita, pentru ca era incarcata cu mult peste capacitatea ei tehnica. Pentru o autoutilitara cum este cea despre care vorbim, constructorul prevede o incarcatura de maximum 600 de kg. Ori microbuzul implicat in accident transporta 10 oameni care cantareau minim 700 de kg plus foarte multe bagaje si chiar lemn de foc, dupa cum s-a putut vedea la fata locului dupa ce masina a fost scoasa de sub apa. A durat aproximativ 5 minute sa fie scoasa toata incarcatura pana sa se ajunga la cadavre. Pe langa viteza, incarcatura peste limitele tehnice ale masinii a contribuit intr-o proportie foarte mare la producerea accidentului.

 

Pe asfalt au putut fi vazute urme de franare de pe ambele parti ale masinii (stanga-dreapta) pe o distanta de aproximativ 40 de metri, din locul in care masina intra pe contrasens si pana in locul in care iese in decor, deci soferul a rectionat, a incercat sa opreasca, insa incarcatura si viteza au avut un rol decisiv. Urmele de franare arata si ca este foarte putin probabil ca tanarul aflat la volan sa fi adormit.

 

Sursa: stiri-neamt.ro

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« May 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31