VIDEO. Cel mai groaznic accident din ultimii ani în județul Neamț, soldat cu nouă morți

 

 

VIDEO. Cel mai groaznic accident din ultimii ani în județul Neamț, soldat cu nouă morți

Written by  Apr 05, 2018

Cel mai groaznic accident din ultimii ani în județul Neamț a avut loc în noaptea de 4 spre 5 aprilie, după ce un microbuz cu mai multe prsoane a plonjat de pe un pod și a ajuns în canalul de aducțiune al râului Bistrița, în zona podului de la Viișoara (comuna Alexandru cel Bun).

S-a instituit imediat Cod roșu de intervenție iar la fața locului s-au deplasat mai multe ambulanțe și echipaje ale pompierilor militari. O singură persoană a reușit să se salveze și a ajuns la spital. Microbuzul a fost căutat cu scafandrii și a fost adus la suprafața după două ore. Din păcate ceilalți pasageri nu au supraviețuit.

Din primele informații, accidentul s-a produs la ora 00:53 iar câteva minute mai târziu, în urma apelului la „112” a fost activat planul roșu. Apelul a fost dat de șoferul unui alt microbuz care circula în spate, cele două venind în tandem de la Arad, cu mai mulți colegi de muncă de la aceeași firmă unde lucrau ca muncitori forestieri.

Urmau să ajungă în localitatea Săvinești, mai aveau 20 de km până acasă. Pe podul din localitatea Viișoara, primul microbuz a scăpat de sub control și a trecut prin parapet plonjând în canalul de aducțiune al râului Bistrița. Șoferul din spate susține că ar fi văzut o scânteie la una dintre roți și ar fi posibil să se fi produs o explozie.

Un singur om a reușit sa iasă înainte ca microbuzul să se scufunde. Prima ambulanță l-a dus la spital în stare de șoc. Era pasager pe unul din locurile din față.

În imaginile cu un puternic impact emoţional se poate observa cum şoferul microbuzului pierde controlul volanului când maşina ajunge pe pod.

Microbuzul rupe parapetul de protecţie şi plonjează în apa râului Bistriţa.

În imagini se vede cum duba ajunge cu viteză în râu, iar la scurt timp un al doilea microbuz, în care erau rude și prieteni ale celor decedați, trece pe pod și oprește imediat. Oamenii coboară și aleargă spre prima dubă, încercând să-i salveze pe cei cunoscuți.

Reamintim că cel mai groaznic accident din ultimii ani în județul Neamț a avut loc în noaptea de 4 spre 5 aprilie, după ce un microbuz cu 10 persoane a plonjat de pe un pod și a ajuns în canalul de aducțiune al râului Bistrița, în zona podului de la Viișoara (comuna Alexandru cel Bun).

 

 

(Sursa: stiri-neamt.ro)

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« March 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31