Profesoară din Neamț, condamnată la închisoare pentru că a învoit două eleve să meargă la magazin

Profesoară din Neamț, condamnată la închisoare pentru că a învoit două eleve să meargă la magazin

Written by  Dec 20, 2017

Un cadru didactic din județul Neamț a fost condamnat la închisoare după ce a învoit două eleve să meargă la magazin, deși mai erau 10 minute până se termina ora. Cele două copile au fost spulberate de un autoturism, una fiind accidentată mortal.

Totul s-a întâmplat la începutul lunii aprilie 2014. Două eleve de clasa a VIII-a a Școlii Gimnaziale din Bodeştii de Jos și-au rugat profesoara de fizică să le învoiască pentru a se duce să-şi cumpere covrigi de la un magazin din zonă. Cu 10 minute înainte de a se termina ora, profesoara le-a permis să părăsească incinta școlii iar cele două eleve au traversat în fugă strada și au fost accidentate de un autoturism. „Una dintre ele a fost proiectată în gardul şcolii, iar cealaltă aruncată pe asfalt, în cealaltă parte, şi a decedat pe loc” – nota la acea dată ziarulceahlaul.ro

Împotriva profesoarei s-a deschis un dosar de urmărire penală care s-a finalizat, după trei ani, cu trimiterea în judecată pentru ucidere din culpă. Procurorii au considerat, pe bună dreptate, că nenorocirea nu s-ar petrecut dacă profesoara nu le-ar fi permis fetelor să plece din curtea şcolii. Punctul lor de vedere a fost însuşit şi de judecători.

La începutul lunii decembrie 2017, judecătorii instanței din Piatra-Neamț a condamnat-o pe profesoară la 1 an și 4 luni de închisoare (cu suspendare), pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă iar pe șofer la 3 ani de închisoare (cu suspendare) pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Decizia Judecătoriei Piatra-Neamț nu este definitivă.

 

 

(Sursa: stiri-neamt.ro)

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« December 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31