NEAMT: Planuri pentru extinderea pietonalului de la Curtea Domnească

NEAMT: Planuri pentru extinderea pietonalului de la Curtea Domnească

Written by  Jan 28, 2016

Primăria Piatra Neamț are planuri mari pentru centrul orașului: extinderea zonei pietonale de la Curtea Domnească.

Dar, pentru a-și duce ideea la bun sfârșit, are nevoie de o firmă care să întocmească „Planul Urbanistic Zonal (PUZ) – Completator zona protejată «Curtea Domnească», în scopul amenajare, extindere zonă pietonală și fluidizarea circulației, conform Certificatului de Urbanism nr. 601/30.09.2015”. Anunțul este publicat pe site-ul Primăriei Piatra Neamț, la categoria Achiziții publice, iar contractul va fi dat prin achiziție directă, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut. Valoarea estimată este de 16.129 de lei, fără TVA. Data limită de depunere a ofertelor este 3 februarie, ora 9:00, iar deschiderea lor se va face în aceeași zi, la ora 12:00. „Ofertantul va elabora propunerea tehnică astfel încât aceasta să respecte în totalitate cerințele specifice caietului de sarcini, este menționat în Invitația de participare lansată de Primărie, cu nr. 2056/25.01.2016.

Amenajarea pietonalului, cu respectarea traficului din zonă

Studiind caietul de sarcini, aflăm că faza supusă contractării o reprezintă Documentație Plan Urbanistic Zonal – completator PUZ și Regulament local de Urbanism (RLU), titularul investiției este municipiul Piatra Neamț, iar beneficiarul Consiliul Local Piatra Neamț. Pentru că, în zona respectivă, există clădiri monument istoric, parcul central, clădiri administrative și sedii de firme, municipalitatea consideră că: Din punct de vedere urbanistic, a structurii traficului rutier, justificat și de insuficiența locurilor de parcare din zona studiată, se impune necesitatea și oportunitatea realizării zonei pietonale cu devierea traficului și parcări în subteran”. Zona de realizare a pietonalului se întinde de la clădirea Telekom/Teatrul Tineretului, până la Hotel Ceahlău/Complex comercial Unic. Ofertantul trebuie să propună și variante cu soluțiile pentru devierea traficului auto. Dacă va alege varianta prin subteran, „lungimea pasajului studiat va fi de la 160 la 200 de metri, cu o lățime (inclusiv spațiile de parcare de aproximativ 25 de metri) având o suprafață de maxim 5.000 de metri pătrați. Dacă este cazul – lucrări de sistematizare verticală a străzilor adiacente zonei studiate, ridicarea pietonalului la nivelul trotuarului spațiilor comerciale «bara Orizont» și rezolvarea acceselor pietonale, scări rulante etc.”.

Având în vedere faptul că zona propusă este amplasată pe axa de circulație majoră DN15C – km 0 al municipiului, în cazul în care se va opta pentru pasaj subteran, trebuie avut în vedere faptul că trebuie să se respecte caracteristicile actuale de trafic – mașini de mare tonaj. Perioada minimă pe parcursul căreia ofertantul trebuie să își mențină oferta este de 90 de zile. Ofertele se depun la Registratura Primăriei, de pe strada Ștefan cel Mare, nr. 6-8.

Sursa: mesagerulneamt.ro

Alex

 

Add comment


Security code
Refresh

Veolia

Arhiva Iasi TV Life

« June 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30