Furnizarea apei va fi reluata in Botosani

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

Furnizarea apei va fi reluata in Botosani

Written by  Dec 06, 2018

Furnizarea apei în municipiul Botoşani ar putea fi reluată în această dimineaţă, după ce operatorul de distribuţie a reuşit să remedieze avaria la conducta principală care alimentează două treimi din populaţia oraşului.

Vremea a favorizat urgentarea lucrărilor, astfel încât se preconizează că apa va ajunge mâine la toţi consumatorii, cu excepţia celor de la etajele superioare, care vor fi nevoiţi să aştepte până la echilibrarea sistemului.

Un reportaj de Gina Poenaru.

Reporter: Pe toată durata lucrărilor au fost deschise două conducte, astfel încât o parte dintre botoşăneni au beneficiat, totuşi, de apă, cu presiune redusă. Cei mai mulţi, însă, au fost nevoiţi să caute alte surse. 
-: Am pus o cadă de apă, nişte oale, acolo, bidoane.
Realizator: Şi pentru consum de unde?
-: De la market.
-: Ne-am făcut provizii. Dar nu mi se pare corect ce se întâmplă. 
Reporter: De ce?
-: Pentru că odată ce s-au făcut lucrări în tot oraşul, trebuia să facă tot. Aşa, pe bucăţi, mâine crapă partea cealaltă. Adică, degeaba facem, e aceeaşi treabă. 
Reporter: Pentru consum de unde v-aţi luat?
-: Am oprit de la chiuvetă, am cumpărat din market, bani în plus.

Muncitorii Nova ApaServ au lucrat aproape 15 ore pentru a remedia avaria la una dintre principalele conducte care transportă apa în oraş. Directorul general, Albert Tănasă, spune că astfel de situaţii s-ar putea repeta extrem de des.

Albert Tănasă: Riscuri există în fiecare zi. De exemplu, luni dimineaţă am avut înregistrate la dispecerat şapte avarii. Conductele sunt de 30-40 sau chiar mai bine de 40 de ani, sunt conducte din oţel, asupra lor a acţionat şi timpul. Aici sunt şi trepidăţiile, este linia de tramvai, este traficul maşinii de tonaj mare.
-: Schimbarea reţelei este în sarcina primăriei şi Consiliului Judeţean, care au calitatea de proprietari. Singurele investiţii în sistemul de alimentare din Botoşani au fost făcute cu fonduri europene, însă pentru extindere, nu şi pentru reabilitare.

 

sursa: radioiasi.ro

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« August 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31