Direcţia Silvică sistează vânzările de lemne către firme, ca să asigure necesarul pentru populaţie

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

Direcţia Silvică sistează vânzările de lemne către firme, ca să asigure necesarul pentru populaţie

Written by  Nov 08, 2018

Direcţia Silvică Botoşani a sistat vânzările de lemne către agenţii economici, pentru a putea asigura, pe timpul sezonului rece, lemne de foc pentru populaţie, a declarat directorul instituţiei, Marius Havriş.

Potrivit acestuia, în prezent ocoalele silvice au disponibilă cantitatea de aproximativ 9.000 de metri cubi de lemne de foc pentru persoanele fizice, în condiţiile în care de la începutul acestui an au fost vânduţi 55.000 de metri cubi de lemn de foc.

‘Avem şi la această dată stocuri pe care le comunicăm de două ori pe lună către Prefectură şi către primării cu locaţii, pentru ca orice cetăţean să poată să se prezinte să achiziţioneze lemne. În momentul de faţă, există material lemnos la dispoziţia cetăţenilor. Am sistat licitaţiile şi nu mai vindem lemnul către firme. Ne-am canalizat atenţia către populaţie şi către firme nu mai vând nimic, pentru a asigura necesarul către populaţie’, a afirmat Havriş.

Şeful Direcţiei Silvice susţine că vânzările de lemne către populaţie sunt în creştere în ultimii trei ani, ca urmare a majorării numărului de case nou-construite, dar şi ca urmare a utilizării centralelor termice pentru încălzire, care sunt mai mari consumatoare de un astfel de combustibil comparativ cu sobele clasice.

Oficialul Direcţiei Silvice Botoşani a menţionat că preţul lemnului de foc către populaţie se menţine, în această iarnă, la nivelul celui din sezonul rece trecut.

(Sursa: Agerpres)

Geo

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« June 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30