Percheziţii într-un dosar de falsificare de monedă

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

Percheziţii într-un dosar de falsificare de monedă

Written by  Sep 01, 2018

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Botoşani şi procurorii DIICOT au efectuat opt percheziţii domiciliare pe raza municipiului Rădăuţi, judeţul Suceava, în cadrul unei acţiuni vizând combaterea falsului de monedă, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Maria Carp.

Potrivit sursei citate, în cauză exista suspiciunea rezonabilă că, în cursul lunii iulie 2018, pe raza judeţului Suceava s-a constituit o grupare infracţională organizată formată din mai mulţi membri care s-au asociat în baza unor înţelegeri prealabile în vederea obţinerii unor profituri ilicite, prin săvârşirea infracţiunilor de constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat, punerea în circulaţie de monedă străină falsificată, punerea în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune, desfăşurând activităţi de plasare de bancnote euro contrafăcute din cupiura 50 de euro şi 100 lei pe raza judeţelor Suceava şi Botoşani.

Faţă de un număr de şapte persoane s-a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunilor sus menţionate. În urma activităţilor desfăşurate 10 persoane au fost conduse pentru audieri.

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR. Totodată, la activitate au participat şi poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, Poliţiei Municipiului Rădăuţi, Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, precum şi jandarmi din cadrul IJJ Suceava şi IJJ Botoşani.

(Sursa: Agerpres)

Geo

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« August 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31