Măsuri luate după ce un elev cu o boală netransmisibilă a fost refuzat să meargă într-o excursie cu colegii

Măsuri luate după ce un elev cu o boală netransmisibilă a fost refuzat să meargă într-o excursie cu colegii

Written by  Dec 29, 2017

Autorităţile din Botoşani au adoptat măsuri pentru promovarea şi protejarea drepturilor unui copil în vârstă de 12 ani din comuna Suliţa, care în urmă cu două luni a fost refuzat să participe la o excursie alături de ceilalţi elevi ai şcolii, deşi boala pe care acesta o are nu este transmisibilă, a anunţat, miercuri, printr-un comunicat de presă, Avocatul Poporului.

Potrivit sursei citate, ‘Inspectoratul Şcolar Botoşani şi Şcoala Gimnazială Suliţa au informat că au luat măsuri pentru aplicarea corectă a legislaţiei privind protejarea şi promovarea drepturilor copilului’ ca urmare a recomandărilor transmise de Avocatul Poporului.

‘Şcoala Gimnazială Suliţa – judeţul Botoşani a informat Avocatul Poporului că a dat curs Recomandării emise în 10 octombrie 2017 şi a elaborat Procedura Operaţională pentru prevenirea şi combaterea discriminării şi promovării interculturalităţii, a asigurat consilierea cadrelor didactice în vederea evitării oricăror acte de discriminare, abuz/neglijare. În acelaşi timp, ca urmare a aceleiaşi Recomandări a Avocatului Poporului, Inspectoratul Şcolar Botoşani a informat despre măsurile întreprinse atât la nivelul unităţii şcolare care a făcut obiectul anchetei cât şi la nivelul tuturor unităţilor din subordine şi despre calitatea managementului la Şcoala Gimnazială Suliţa şi măsurile luate’, se precizează în comunicatul de presă.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi a declanşat, în luna octombrie, o anchetă cu privire la cazul unui copil de 12 ani, bolnav de cancer, căruia i-a fost refuzat dreptul de a merge în excursie, deşi boala nu este transmisibilă.

Mama băiatului a acuzat cadrele didactice de discriminare şi a arătat că, după o luptă atât de grea cu boala, copilul trebuie să lupte şi cu atitudinea profesorilor, părinţilor şi elevilor, care îl izolează.

‘În urma anchetelor efectuate, Avocatul Poporului a constatat că autorităţile nu au depus diligenţele necesare asigurării protecţiei şi promovării drepturilor copilului.

S-a mai constatat lipsa de cooperare între autorităţile publice în cazul protecţiei minorilor, mai precis a dreptului la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, precum şi existenţa premisei că asemenea cazuri există, se vor generaliza, iar autorităţile în măsură nu vor reacţiona în mod corespunzător’, se mai arată în comunicat.

(Sursa: Agerpres)

Geo

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« December 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31