Primăria Bacău finanțează cu 1,4 milioane de lei trei cluburi sportive
Print this page

Primăria Bacău finanțează cu 1,4 milioane de lei trei cluburi sportive

Written by  Oct 28, 2018

Este vorba despre Clubul Sportiv Aerostar, care va primi 469 de mii de lei de la primărie pentru echipa de seniori care joacă în Liga a II-a și despre Clubul Sportiv Știința, cu o finanțare de 900 de mii de lei pentru evoluția în competiții sportive naționale și internaționale ale echipei de volei feminine. Cel de-al treilea club este Asociația „Pisicile Roșii”, de fotbal feminim, care va primi 36 de mii de lei.

În total, alocarea financiară este de 1,4 milioane de lei, în baza Legii Sportului, modificată anul acesta și care permite finanțarea din fonduri publice a asociațiilor și cluburilor sportive. Aceeași lege prevede posibilitatea de face premieri și de a finanța programele pentru sportul de masă.

Proiectele dedicate copiilor și juniorilor ar trebui să aibă prioritate la finanțare, primăriile având posibilitatea de a declara asociațiile de utilitate publică și de a le finanța. În prezent, pot fi susținute și programele sportive care presupun nu doar activitate sportivă, ci și infrastructură, adică modernizarea, întreținerea sau crearea de baze sportive, fiind eliminat pragul maximal de 5 la sută din buget .

Totuși, finanţarea sportului trebuie să se facă numai „cu respectarea legislaţiei naţionale şi comunitare din domeniul ajutorului de stat”, ceea ce exceptează în acest caz cluburile din liga profesionistă care au și activitate economică ce poate depăși 20 la sută din întreaga activitate.

(Sursa: Zdbc.ro)

 

Geo