Sunday, 29 July 2018 02:09

Spor de 2.200 lei pentru un director de institutie

Written by
Rate this item
(0 votes)

Directorul general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bacău, Ion Marius Savin, are un spor de vătămare de 2.200 de lei, pe motiv că îşi pune viaţa în pericol în faţa calculatorului, conform purtătorului de cuvânt al instituţiei

Potrivit datelor de pe site-ul CJAS Bacău, Ion Savin ia un salariu brut de peste 14.000 de lei, la care se adaugă sporul de vătămare de 2.200 de lei şi tichete de vacanţă de 1.450 de lei.

”Aceste sporuri sunt trecute în Legea salarizării. Toţi angajaţii caselor şi ai altor instituţii publice beneficiază de 15% spor direct şi 15% spor pentru activitatea la calculator. Astfel, nu suntem singurii angajaţi care avem aceste sporuri. Toţi cei care lucrează, de exemplu, la calculator, în domeniul public, au acest spor. Sporurile au venit să rectifice pierderile salariale, pentru că noi am pierdut la lefuri odată cu Legea salarizării”, a declarat sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al CJAS Bacău, Dan Stoica.

Acesta a adăugat că sumele sunt brute, astfel că, dintr-un spor de 2.200 de lei, de exemplu, beneficiarul rămâne cu aproximativ jumătate din sumă.

 

sursa: mediafax.ro

Read 921 times

Add comment


Security code
Refresh