Atelier pentru vaccinarea ROR în regiunea de nord-est, cu cea mai mică rată de imunizare

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

Atelier pentru vaccinarea ROR în regiunea de nord-est, cu cea mai mică rată de imunizare

Written by  May 07, 2018

Ministerul Sănătăţii va organiza sâmbătă, la Slănic Moldova, un atelier de lucru legat de campania de imunizare, în special împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei (ROR).

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat la Bacău, că această campanie se desfăşoară în zona de est a ţării pentru că respectivele judeţe au cea mai mică rată de vaccinare.

‘Estul ţării are o problemă, avem o rată de vaccinare scăzută şi numărul de îmbolnăviri cu rujeolă cel mai mare. Am încercat să aflăm împreună cu cei de la UNICEF şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii care sunt cauzele şi concluzia a fost că există anumite comunităţi şi categorii de risc care, neavând acces la mijloacele media, nu ştiu exact ce drepturi au, ce pot face pentru ei şi copiii lor. Cred că genul de campanie din uşă în uşă se potriveşte cel mai bine în această parte a ţării. Va fi un atelier tehnic în care vom stabili exact premisele viitoarei campanii’, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii a subliniat şi necesitatea apariţiei unei legi a vaccinării.

‘Legea vaccinării, în opinia mea şi a experţilor, trebuie să conţină cuvântul obligativitate, dar nu neapărat să luăm copilul de mână de la părinte să îl vaccinăm, ci obligativitatea informării. Eu, ca stat român, pun la dispoziţie serviciile medicale, iar tu ca părinte, la rândul tău, ai obligaţia de a te informa înainte de a lua o decizie. Decizia rămâne la părinte. Neavând o lege a vaccinării, nu avem o evidenţă a ceea ce se întâmplă şi nicio predictibilitate a aprovizionării cu vaccinuri. Putem face aprovizionarea pe baza unei estimări, dar nu este în regulă aşa’, a explicat Sorina Pintea.

La atelierul de lucru de la Slănic Moldova vor participa experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, UNICEF şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, responsabili ai Direcţiilor de Sănătate Publică din cele 10 judeţe din regiunea de nord-est, dar şi din judeţele Alba, Bistriţa Năsăud şi Maramureş, care vor prezenta exemple de bună practică.

(Sursa: Agerpres)

Geo

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« July 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31