Patru bărbaţi, din Bacău, care săvârşeau infracţiuni informatice în străinătate, arestaţi preventiv

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

Patru bărbaţi, din Bacău, care săvârşeau infracţiuni informatice în străinătate, arestaţi preventiv

Written by  Jan 05, 2018

Patru bărbaţi care făceau parte din două grupări infracţionale specializate în săvârşirea de infracţiuni informatice în străinătate au fost arestaţi preventiv, în urma unor acţiuni comune derulate de procurorii Serviciului Teritorial Bacău din cadrul DIICOT şi poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Bacău şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române remis vineri, arestarea preventivă a acestora a avut loc după ce, în cursul zilei de miercuri, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat 11 percheziţii domiciliare în judeţele Bacău şi Suceava pentru destructurarea celor două grupări, care erau specializate în săvârşirea infracţiunilor de falsificare a instrumentelor de plată electronică, transfer neautorizat de date informatice, efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesare fără drept a unor sisteme informatice în scopul obţinerii de date informatice.

Din cercetări a reieşit că ambele grupări ar fi produs ori ar fi procurat echipamentul specific de pe teritoriul României iar atacurile lor ar fi vizat state din vestul Europei şi din sud-estul Asiei, precum Malaezia şi Filipine.

‘La data de 3 ianuarie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău au efectuat 11 percheziţii domiciliare în judeţele Bacău şi Suceava, de unde au ridicat echipamente, montaje, subansamble şi accesorii susceptibile de a fi utilizate la realizarea activităţilor de skimming, precum şi componente de bancomat dezasamblate. În aceeaşi zi, doi membri ai grupărilor infracţionale au fost depistaţi în timp ce se pregăteau să părăsească teritoriul ţării, cu destinaţia Irlanda, având asupra lor echipamente de skimming’, se precizează în comunicatul de presă al Poliţiei Române.

DIICOT informează, printr-un comunicat de presă, că ‘ambele grupuri au avut ca punct comun susţinerea logistică oferită de un laborator clandestin localizat pe raza comunei Măgura, judeţul Bacău, în cadrul căruia au fost produse mai multe tipuri de montaje electronice adaptate în scopul citirii, stocării şi transmiterii datelor de carduri bancare’.

În urma percheziţiilor, patru bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore iar ulterior arestaţi preventiv. De asemenea, faţă de alte trei persoane s-a dispus continuarea cercetărilor sub control judiciar.

La activităţi au participat şi poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Bucureşti şi Suceava, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale – IPJ Bacău, precum şi poliţişti de frontieră şi jandarmi.

 

 

 

(Sursa: radioiasi.ro)

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« September 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30