Trei medici din Bacău, acuzați de uciderea unei fetițe de 5 ani, au fost achitați

Trei medici din Bacău, acuzați de uciderea unei fetițe de 5 ani, au fost achitați

Written by  Nov 04, 2017

Carolina Graur, medic de Urgențe, Petru Papuc, chirurg pediatru și Costică Mocanu, oftalmolog, cadre medicale la Spitalul Județean de Urgență din Bacău, au fost achitați de Judecătoria Bacău, pe 2 noiembrie, pentru acuzația ucidere din culpă, după ce aceștia au fost trimiși în judecată pentru moartea Denisei Varga, o fetiță de numai 5 ani din comuna băcăuană Răcăciuni. Decizia Judecătoriei Bacău poate fi contestată cu apel în următoarele 10 zile.

Părinții copilei au făcut plângere penală acuzând medicii că nu au stabilit un diagnostic corect, că nu au respectat procedurile de urgență  și că astfel nu au tratat-o corespunzător  după ce aceasta a fost mușcată de un câine maidanez.   Pe parte civilă, familia Varga a cerut 2,5 milioane de lei.

Denisa Nicoleta Varga, în vârstă de cinci ani, s-a stins pe 27 februarie 2012, după ce a fost mușcată  de ochi de câine turbat, pe 16 decembrie 2011. Fiind weekend și personal puțin, părinții nu au mai internat-o pentru a i se administra vaccinul antirabic. Denisa a fost curățată, pansată la ochi de chirurgul pediatru, după care s-a întors în comuna Răcăciuni. Nimeni nu a mai urmărit cazul dar în scurt timp și-au făcut apariția semnele bolii fatale.

De la moartea fetiței, procurorii băcăuani au anchetat timp de patru ani cazul, trimițindu-i pe medici în judecată pentru ucidere din culpă prin neglijență. În rechizitoriu, oamenii Legii o acuză pe medicul Carolina Graur și de fals în inscrisuri, pe lângă acuzația de ucidere, deoarece  „nu a recomandat un consult și un tratament de specialitate, la Boli Infecțioase, pentru protecția antirabică“.

Potrivit deciziei Judecătoriei Bacău, din data de 2 noiembrie, Carolina Graur, medic la Urgențe, este condamnată la 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru fapta de fals în înscrisuri dar, la fel ca medicii Petru Papuc și Costică Mocanu, este achitată pentru ucidere din culpă.

 „Speța dedusă judecății a fost una foarte delicată întrucât s-a anchetat decesul unei paciente minore. Pe tot parcursul procesului penal clientul meu și-a susținut nevinovația și a invocat în apărarea sa, în principal faptul ca acest caz medical nu intră in competența sa de medic chirurg pediatru , întrucât pacienta a suferit de o plagă mușcată în zona oculară dreapta.  Drept urmare, după ce a ajuns să examineze  pacienta ca urmare a unei erori de triaj și a aplicat un tratament de prima intenție a plăgii, a solicitat consult de specialitate oftalmologie“, a declarat pentru Evenimentul Zilei aavocatul Daniel Miclăuș.

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« January 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31