CEO-ul Aerostar Bacău trage un semnal de alarmă vizavi de calitatea tinerilor care ies de pe băncile facultăților

 

 

CEO-ul Aerostar Bacău trage un semnal de alarmă vizavi de calitatea tinerilor care ies de pe băncile facultăților

Written by  Mar 22, 2017

Marile companii ce activează în Bacău trag un semnal de alarmă vizavi de calitatea tinerilor care ies de pe băncile facultăților, dar și față de exodul tinerilor absolvenți, care nu sunt interesați să lucreze în județ.

Grigore Filip, CEO-ul Aerostar Bacău, a atras atenția asupra calității tinerilor absolvenți, subliniind faptul că învățământul din România nu răspunde cerințelor pieței de muncă.

„Învățământul românesc e departe de nevoile economiei reale. Noi am făcut anul trecut 450 de angajări. E surprinzător să vezi cât de departe sunt absolvenții de cunoștințele de bază! Să nu știi tu ca inginer- absolvent de facultate de profil- care e diferența dintre fontă și oțel? Cum să te bazezi pe un asemenea inginer?” se întreba marți Grigore Filip, în cadrul unei conferințe organizate de cursdeguvernare.ro

Se pleacă masiv în străinătate

Adina Tapalagă, director general al grupului britanic SCC, susține că tinerii absolvenți aleg să plece în străinătate și nici măcar programele de training organizate în Bacău nu au avut succes.

„Se pleacă masiv în străinătate şi devine îngrijorător momentul la care se pleacă. Am avut o iniţiativă, cu departamentul nostru de trai­ning, de a dezvolta un program de training  pentru absolvenţii de liceu. Practic, în anul terminal de liceu, aceştia au fost invitaţi să vină a noi, să facă practică, să facă şi training, urmând să le oferim nişte joburi low level la sfârşitul liceului şi să îi încurajăm să crească ulterior şi să se înscrie la facultate. După un turneu destul de consistent, în licee din oraşe precum Bacău, Roman sau Piatra Neamţ am avut 6 candidaţi, dintre care 2 erau în clasa a X-a“, a declarat Adina Tapalagă pentru Ziarul Financiar.

SSC este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii şi soluţii IT în regim outsourcing, care are aproximativ 1.000 de salariaţi la Iaşi şi la Bacău.

 

(Sursa: zdbc.ro)

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« April 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30