Items filtered by date: Tuesday, 21 May 2019

 

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

Items filtered by date: Tuesday, 21 May 2019
Tuesday, 21 May 2019 22:00

Infracţiuni la graniţă

Traficanţi de ţigări şi urmăriţi internaţional prinşi la graniţa cu Republica Moldova. Nu  sunt singurele capturi făcute de poliţiştii de  frontieră romani. În doar câteva ore  oamenii legii au reţinut şi un şofer băut dar şi  unul care conducea fără permis de  conducere. Acum, cu toţii, vor răspunde în  faţa legii.

 

Published in ȘTIRI VIDEO
Tuesday, 21 May 2019 21:55

Concurență la... grădiniţă

Au început înscrierile la grădiniţă!
Iar treaba administratorilor  acestor unităţi de învăţământ nu este  deloc uşoară. Şi asta pentru că sunt grădiniţe  unde numărul solicitărilor este cu mult  mai mare decât cel al locurilor libere. Este şi  motivul pentru care se pot aplica măsuri de  departajare. Acestea trebuie însă făcute cu  respectarea legii.

 

Published in ȘTIRI VIDEO
Tuesday, 21 May 2019 21:51

Atenţie la sănătate!

Europa se confruntă cu o epidemie de obezitate provocată de alimentele  ultraprocesate. Există studii care  demonstrează că obezitatea poate spori  cu 50 % riscul de a suferi de cancer  colorectal, mai ales în rândul bărbaţilor. Iar  viitorul, spun specialiştii, nu arată  deloc bine.

 

Published in ȘTIRI VIDEO

UPDATE 20 mai, ora 18:00 – Femeia în vârstă de 69 de ani din localitatea Bâznoasa, comuna Lunca, dispărută sâmbătă în urma unei viituri puternice, generată de ploile torenţiale, a fost găsită decedată luni după-amiază, la aproximativ zece kilometri de locuinţă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Dorina Lupu.

Potrivit oficialului ISU, botoşăneanca a fost identificată de pompieri pe malul râului Sitna, acoperită cu aluviuni.

Femeia a dispărut în cursul după-amiezii de sâmbătă, după o ploaie torenţială, care a creat o viitură pe un pârâu care trece prin spatele locuinţei sale. Aceasta a fost văzută de vecini ultima dată sâmbătă, în jurul orei 13,00, iar în cursul după-amiezii soţul acesteia a sunat la 112, alertând autorităţile.

Căutările au început de sâmbătă după-amiază şi au continuat duminică şi luni. Pompierilor militari şi voluntari li s-a alăturat luni şi o echipă de scafandri de la ISU Iaşi. (Agerpres)


Apele au intrat din nou în curţile şi în casele oamenilor, în nordul Moldovei, zonă aflată aflată până astăzi dimineaţă sub cod galben de precipitaţii abundente.

Cele mai multe probleme au fost în judeţele Botoşani, Suceava şi Bacău, unde ploile torenţiale şi furtunile au inundat străzile şi au doborât arbori şi stâlpi de electricitate.

În judeţul Botoşani, locuitorii au fost avertizaţi, pentru prima dată, prin sistemul RO-ALERT, cu privire la apariţia unor fenomene periculoase, iar pompieri şi echipaje SMURD caută o femeie de 69 de ani din satul Bâznoasa, care a dispărut de ieri.

Sătenii cred că femeia a fost luată de viitură, pentru că prin spatele locuinţei trece un pârâu. Căutările au fost reluate în această dimineaţă.

 

sursa: radioaiasi.ro

Published in Eveniment

Fenomene avertizate: grindină de mici dimensiuni, frecvente descărcări electrice, local cantități de apă ce vor cumula 20…25 l/mp, intensificări ale vântului ce pot lua și aspect de vijelie.

Published in Eveniment

Google, detinut de Alphabet Inc, a intrerupt relatiile de afaceri cu Huawei privind transferul de tehnologii, cu exceptia celor disponibile public (open source). Schimbarea vine in urma deciziei lui Donald Trump de a impiedica firmele americane sa fie implicate in comert in telecomunicatii cu grupuri straine considerate periculoase pentru securitatea SUA, scrie Reuters.

Published in High-Tech

Nava „Nahlin“, cunoscută mai apoi în România ca „Libertatea“ a uimit întreaga lume prin luxul şi prin dotările ei. Folosit pentru croazierele Casei Regale a României, apoi de comunişti, iahtul, la fel ca alte valori ale României, a fost tratat cu indiferenţă şi chiar cu rea-voinţă de autorităţi după 1989, astfel că în 1998 a fost înstrăinat la preţ de fier vechi.

Dexter Saffold a depus mărturie acum cinci ani într-un proces în care era implicat un tânăr de culoare. Saffold a povestit haosul pe care l-a „văzut” într-o benzinărie din carierul South Side, din Chicago, în anul 2011. Mărturia lui a dus la condamnarea acestui tânăr la 76 de ani după gratii. Problema? Saffold, singurul martor ocular, este… orb, scrie Chicago Sun Times.

Published in Eveniment

Curtea Constituţională a respins iniţiativa civică pentru alegerea primarilor în două tururi. Pentru acest demers au fost strânse 140.000 de semnături, dintre care 120.000 validate de primării şi depuse la Curte împreună cu inițiativa.

Tuesday, 21 May 2019 21:01

Grupul CEZ vrea sa paraseasca Romania

Grupul ceh CEZ vrea să-şi facă exitul de pe piaţa românească a energiei. Intenţionează să scoată la vânzare întreg bussiness-ul. Potrivit informaţiilor din presă, care citează surse oficiale, autorităţile ar fi fost deja informate cu privire la această intenţie a companiei cehe, însă compania a refuzat să comenteze informaţiile. Ieşirea grupului ceh de pe piaţa energetică din România ar fi o lovitură puternică pentru economia ţării, având în vedere că CEZ este unul dintre cei patru mari furnizori de energie electrică, iar regiunea de sud-vest este dependentă de serviciile companiei.

CEZ nu este la prima încercare. Au mai circulat zvonuri că grupul ceh ar vrea să iasă de pe piaţa românească. În urmă cu mai mulţi ani, CEZ şi-a scos la vânzare parcul eolian, cel mai mare de pe uscat din Europa, însă fără succes. Acum, compania intenţionează să renunţe la întreg bussines-ul, atât cel de distribuţie şi furnizare, concentrat în Oltenia, cât şi cel de producţie de energie, concentrat în Dobrogea.

Deocamdată, oficialii CEZ nu au dorit să comenteze dacă pleacă sau nu din România. Dar de această dată ar exista câteva explicaţii pentru care cehii ar scoate la vânzare toată afacerea de pe piaţa românească. Investitorii din ţară sunt nemulţumiţi de desele schimbări din legislaţie, mai ales în ceea ce priveşte nivelul destul de redus al ratei reglementate a profitului pentru distribuţie. Acest lucru a culminat şi cu introducerea Ordonanţei 114, care impune o taxă de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie. În plus, se pare că acţionarul majoritar, statul ceh, ar dori ca CEZ să folosească resursele sale financiare pentru a construi noi reactoare nucleare acasă.

Potrivit informaţiilor din presă, autorităţile din România ar fi fost deja informate cu privire la intenţiile companiei cehe. În plus, săptămâna aceasta ar urma să sosească la Bucureşti un oficial de la Praga pentru a discuta detalii pe marginea acestui subiect. Însă, un anunţ oficial ar putea fi făcut abia luna viitoare, când are loc la Praga o şedinţă a board-ului companiei cehe.

CEZ ar putea proceda şi în România la fel ca în Bulgaria. Anul trecut cehii au scos la vânzare distribuția, către compania locală Inercom, tranzacție evaluată la aproape 400 milioane de euro, însă procesul nu este încă finalizat.

În România, grupul CEZ este reprezentat prin nouă companii. Prin compania de distribuţie din Oltenia, cumpărată de la statul român în 2004, CEZ asigură alimentarea cu energie electrică pentru şapte judeţe. Grupul ceh este astfel principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României, dar și furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienți casnici și industriali care depășește 1,4 milioane de consumatori.

 

sursa: digi24.ro

Page 1 of 5

Arhiva Iasi TV Life

« May 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31