Items filtered by date: Tuesday, 02 January 2018

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

Items filtered by date: Tuesday, 02 January 2018

Procedura de zbor este atât de recunoscută şi obişnuită încât pentru unele persoane călătoriile cu avionul au devenit aproape o rutină. Cu toate acestea, spun experţii NASA, ceea ce nu ştim este faptul că prin zbor ne expunem la radiaţii.

Potrivit The Independent, experţii NASA au dezvăluit adevăratul pericol în ceea ce priveşte zborul cu avionul. Cu toate că este cel mai sigur mod de transport, din punct de vedere statistic, trebuie să ştim că atunci când alegem să călătorim cu avionul, ne putem expune la radiaţii care, în timp, ne pot afecta sănătatea.

Zburăm aproape de limita superioară a troposferei (stratul inferior al atmosferei), la 11.887 de metri înălţime, astfel, spun experţii NASA, intrăm în contact cu particule atomice cosmice ce pot fi dăunătoare. Când suntem la pământ, e mai puţin probabil să intrăm în contact cu acestea datorită câmpului magnetic care înconjoară planeta noastră, conformadevărul.ro.

„Particulele cu energie suficientă, totuşi, pot pătrunde atât în magnetosferă, cât şi în atmosferă, unde se ciocnesc cu molecule de azot şi oxigen. Aceste coliziuni determină particulele de energie înaltă să se descompună în particule diferite prin procese cunoscute drept cascade nucleonice şi electromagnetice. Dacă aţi putea vedea particulele de la fereastra avionului, le-aţi observa că se strâng într-o regiune deasupra avionului. Densitatea atmosferei face ca decăderea să se petreacă predominant la o înălţime de 18.288 de metri de pământ ceea ce creează un strat concentrat de particule de radiaţii cunoscut sub numele de maximul Pfotzer. Ceea ce înseamnă că membrii echipajului sunt clasificaţi drept «lucrători expuţi la radiaţii» datorită expunerii lor continue la razele cosmice“, declară experţii NASA.

Published in Sănătate

Alexandra, o tânără în vârstă de 25 de ani, a mers împreună cu mai mulți apropiați, în noaptea de joi spre vineri, într-un club din Oradea, pentru a sărbători că unul dintre prietenii ei a devenit părinte. Totul a degenerat, după ce tânăra și o prietenă de-ale ei au fost abordate de doi bărbați.

Published in Stiri

O fetiţă de doar 13 ani, din Baia Mare, a rămas însărcinată în urma unui viol, însă nu a spus nimănui ce s-a întâmplat, de frică ”să nu fie certată”. Ea a născut acasă, în preajma Crăciunului, doar în prezenţa fratelui ei de 10 ani.

Published in Stiri

Familia de români a copilului petrecea Revelionul în casa unor priteni în Santobono, suburbie cunoscută ca rău-famată în Napoli.

Bulgaria şi-a început mandatul la şefia Uniunii Europene prin respingerea legii anticorupţie, pe care o cereau insistent oficialii de la Bruxelles. Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, şi-a folosit dreptul de veto pentru a refuza legea anticorupţie, pe care o consideră prea slabă şi, mai mult, este de părere că pune piedici luptei contra acestui fenomen.

Curtea Constituțională din Republica Moldova a decis că președintele Igor Dodon este în imposibilitate temporară de a-și exercita atribuțiile, după ce a refuzat, în mod repetat să-i numească în funcţii pe cei şapte noi miniştri propuşi de premier.

Semne bune anul are. La maternitatea Cuza Voda din Iaşi doi băieţei au venit pe lume chiar în primele ore ale lui 2018.

Published in Sănătate

Dupa ce au realizat topul celor mai bune modele de smartphone lansate in 2017, expertii vorbesc deja despre telefoanele premium care vor fi prezentate in 2018.

Published in High-Tech

Cercetatorii au inventat un nou material, care poate deveni "armura viitorului". O echipa de cercetatori de la Universitatea City din New York a obtinut un material la fel de rezistent ca armura, care sa poate opri gloantele, insa extrem de subtire si comod la purtare.

Published in Life Style

Liceenii ar putea studia Teoria cunoaşterii, Inteligenţă ecologică, Finanţe personale, Fotografie digitală sau Public speaking, drept opţionale, potrivit planurilor-cadru pentru învăţământul liceal, lansate în consultare publică de Ministerul Educaţiei.

Published in Stiri
Page 1 of 2

Arhiva Iasi TV Life

« January 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31