Super User

Super User

Super User

Eveniment de amploare la Iasi! Implinirea a 100 de ani de la plecarea misiunii militare franceze de la Iasi a fost marcata prin manifestari culturale si academice. Institutul Cultural Francez a gazduit un simpozion si o expozitie care au avut rolul de a evidentia importanta pentru Romania a prezentei misiunii militare si a generalului Henri Mathias Berthelot, al carui nume a ramas pentru totdeauna legat de Iasi. Evenimentele au avut loc in cadrul programului Centenar al Primariei.

Nicio sedinta fara scandal! Organigrama si statul de functii al nou creatului ansamblu folcloric al judetului au starnit un adevarat scandal in ultima sedinta de Consiliu Judetean. Un ales PNL, profesor de muzica, a tinut sa precizeze ca organigrama nu este corecta pentru ca in statul de functii este trecut postul de dirijor si nu de dirijor orchestrator. Pentru colegii-politicieni, nu a fost mare diferenta, insa, chiar si asa, unii dintre acestia s-au aratat nemultumiti de modul in care liberalul i s-a adresat noului director al ansamblului, un reputat profesor universitar iesean.

Spectacol cu casa inchisa! De mai bine de 15 ani, cunoscutul spectacol "Spargatorul de nuci" lipsit de pe scena Operei Nationale Romane. Duminica, 25 februarie, are loc premiera spectacolului care a cucerit inimile si imaginatia spectatorilor de toate varstele, "Spargatorul de nuci". Scenografia este realizata de catre Adriana Urmuzescu iar coregrafia de catre celebra balerina, Ileana Iliescu.

A fost prima facultate din cadrul primei universitati din Romania. Simion Barnutiu a predat aici, alaturi de alte personalitati ale vremii. In cadrul proiectului "365 pentru Iasi", astazi vorbim despre Facultatea de Drept, prima facultate din cadrul viitoarei Universitati "Alexandru Ioan Cuza"

Au incercat sa intre in Romania cu acte false. Tot mai multi cetateni din Republica Moldova sunt prinsi la vama in momentul in care doresc sa intre in Romania cu documente false. Numai de la inceputul anului, politistii de frontiera au descoperit peste 50 de documente false.

Destin tragic pentru un barbat si o femeie in varsta de 58 de ani din Bacau. Soferul masinii nu s-a asigurat cand a traversat calea ferata si a fost acrosat de trenul Suceava- Bucuresti. Impactul a fost unul puternic, iar cei doi soti si-au pierdut viata. La fata locului s-au deplasat mai multe echipaje medicale si poltisti. Urmeaza imagini care va pot afecta emotional.

Scade numarul somerilor din judet. In prezent sunt mai putin de 12.000 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca. Doar 360 au studii superioare. Cei de la Sgentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca spun ca rata somajului va continua sa scada. Si asta pentru ca incalzirea vremii va duce la aparitia ofertelor pentru munci sezoniere.

 

Epopeea handbalului iesean continua. Astazi in cadrul campaniei S.O.S. NU Lasati sportul iesean sa moara va aducem o veste relativ buna. Handbalistii ieseni au decis sa nu renunte la lupta din primul esalon si sa continue sa spere ca situatia se va imbunatati in ceea ce priveste banii pe care clubul ii datoreaza. Acestia au decis sa isi continue activitatea pana la finalul lunii martie.

 

Arhiva Iasi TV Life

« February 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28