Items filtered by date: Monday, 22 July 2019

 

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

Items filtered by date: Monday, 22 July 2019
Monday, 22 July 2019 18:55

S-a intamplat pe 23 iulie

Pe 23 iulie 1829, William Burt a conceput  prima masina de scris din lume. Tot pe 23  iulie, dar in anul 1991, Banca Nationala a Romaniei emite norme privind infiintarea si  functionarea caselor de schimb valutar. Ce alte evenimente importante au avut loc de-a lungul timpului pe 23 iulie, aflati din materialul de mai jos.

 

Published in ȘTIRI VIDEO
Monday, 22 July 2019 18:52

Traditii si obiceiuri romanesti

Mestesuguri traditionale, dansuri si  cantece populare, teatru de papusi si  multa distractie! Toate acestea s-au intamplat in comuna  Trifesti, unde, de cativa ani incoace, in prima zi  de dupa Sarbatoarea Sfantului Ilie, are loc  ziua localitatii. In cadrul evenimentului, primarul  Alexandru Ivanuca a felicitat cuplurile care  au implinit 50 de ani de casatorie si pe elevii  premianti.

 

Published in ȘTIRI VIDEO
Monday, 22 July 2019 18:48

Pompieri francezi, in vizita la Iasi

Oaspeti din Franta la Inspectoratul pentru  Situatii de Urgenta! O delegatie de la  Serviciul Departamental de  Incendii si securitate Cantal, care acum doi  ani a donat comunei Ciortesti doua  autospeciale, a fost in Iasi la invitatia  primarului comunei Ciortesti. Dupa o scurta  discutie cu prefectul Marian Serbescu,  francezii au vizitat si sediul Inspectoratului  pentru Situatii de Urgenta si au vazut  tehnica din dotarea pompierilor.

 

Published in ȘTIRI VIDEO
Monday, 22 July 2019 18:45

Vor sa se implice

Parteneriat pentru dezvoltarea  invatamantului dual! Mediul de afaceri din Iasi urmeaza sa fie mult  mai implicat in pregatirea viitorilor  meseriasi prin aportul adus la scolarizarea  acestora. Astfel, Camera de Comert si  Industrie de la Iasi a devenit interfata de  conlucrare intre mediul de business si sistemul  educational in sistem dual. Specialistii  urmeaza sa analizeze necesitatile de forta de  munca si solutii pentru a atrage mai multi tineri  in aceasta forma de invatamant profesional  tehnic. 

 

Published in ȘTIRI VIDEO
Monday, 22 July 2019 18:43

Vom avea "Casa muzeelor"

"Casa Muzeelor de la Iasi"! Fosta cladire a chesturii din strada  Vasile Alecsandri 6 urmeaza sa devina un  adevarat centru expozitional care va  avea cel putin 10 muzee. O mare parte  din suprafata va fi dedicat muzeului  pogromului evreilor de la Iasi. Oficialii spun ca  proiectul este gata in proportie de 90 la suta,  iar pana in iulie 2020 urmeaza a fi deschise  toate muzeele si atelierele de creatie.

 

Published in ȘTIRI VIDEO
Monday, 22 July 2019 18:40

Victorie pentru Poli

Politehnica a debutat cu dreptul si pe teren  propriu. Iesenii s-au impus cu scorul de 1-0  in fata celor de la Astra Giurgiu, care dupa  meciul din capitala Moldovei au ramas si  fara antrenor. Dan Alexa si-a dat demisia  dupa doar doua etape de joc. ln aceasta  saptamana pe alb-albastri ii asteapta o  noua confruntare, tot in dealul Copoului, de  aceasta data urmand sa intalneasca pe nou  promovata Academica Clinceni.

 

Published in ȘTIRI VIDEO
Monday, 22 July 2019 18:36

Tomesti - o comuna de 5 stele

Arata ca o comunitate dintr-o tara dezvoltata  din occident! Vorbim despre comuna Tomesti care in ultimii ani si-a schimbat complet infatisarea.  Zonele pline de scaieti, gunoaie si resturi de pe santiere s-au transfromat. Au aparut  parcuri de joaca pentru copii, terenuri de sport, o Sala a Sporturilor, un teatru de vara si, mai  nou, o zona de picnic. Totul a fost posibil cu  efortul primarului si a celor din conducerea  comunei Tomesti.

 

Published in ȘTIRI VIDEO
Monday, 22 July 2019 18:31

Sunt in greva japoneza

Au intrat in greva japoneza. Zeci de  angajati ai Societatii Comerciale de  Reparatii Locomotive Iasi au declansat greva  japoneza. Ei sunt nemultumiti de  negocierile contractului colectiv de munca si de  salariile pe care le primesc. Acestia cer  conducerii sa li se acorde majorarea de  salariu de 15 la suta.

 

Published in ȘTIRI VIDEO
Monday, 22 July 2019 18:30

Sfintii zilei de 23 iulie

Pe 23 iulie, in calendarul ortodox  sunt praznuiti Sfintii Mucenici Trofim si  Teofil. Romano-catolicii o venereaza pe 23  Sfanta Brigitta.

 

Published in ȘTIRI VIDEO

Numarul copiilor care au unul sau ambii  parinti plecati in strainatate este din ce  in ce mai mare. Doar la nivelul judetului Iasi,  11.000 de copii sunt lasati acasa in grija  rudelor sau a statului pentru ca parintii  doresc sa le ofere un trai mai bun. Asociatia  Human Help, in parteneriat cu postul de  televiziune Iasi TV Life a lansat  campania  "Romania este acasa! Copiii au nevoie de  parintii lor!" prin care vom prezenta povestile  de viata ale acestor suflete. La ce chinuri si  provocari sunt supusi mii de copii si  adolescenti, veti vedea in cadrul acestei  campanii. Astazi, vom afla cum se  pozitioneaza judetul Iasi la acest capitol si  care este sprijinul pe care il ofera statul  copiilor care au parintii plecati in strainatate.

 

Published in ȘTIRI VIDEO
Page 1 of 2

Arhiva Iasi TV Life

« July 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31