Items filtered by date: Monday, 28 May 2018

 

 

Items filtered by date: Monday, 28 May 2018

Investitii in Aeroportul International Iasi! Aeroportul va trece in perioada urmatoare prin mai multe etape de modernizare. Vorbim despre terminale, despre eficientizarea traficului din zona, reogranizarea spatiilor pentru calatori si semnarea mai multor contracte pentru curse noi si companii aeriene.

Published in ȘTIRI VIDEO

Pe 29 mai 2018, ora 19:30 la Casa de Cultură a Studenților din Iași va avea loc un eveniment special dedicat celebrării Centenarului Marii Uniri a României. Spectacolul 100 de ani de istorie este un spectacol al românilor despre români.

„Este un moment prin care ne propunem, pe de o parte, să rememorăm evenimentele cheie ale trecutului nostru și să celebrăm cel mai important act istoric al românilor, Marea Unire de la 1918, iar pe de altă parte să legăm de contemporaneitate acest moment istoric printr-o abordare actuală a modului în care se propagă și se transmit valorile în present“, a consemnat Bogdan Crucianu, directorul Casei de Cultură a Studenților

Este o lecție de istorie pentru generația tânără și un semn de normalitate pentru o țară care are o istorie atât de frumoasă și care ne permite să stăm cu fruntea sus și să ne mândrim că suntem români cu o acțiune plasată între anii 1913 și 1 decembrie 1918.

„Vom trece, în pași de dans, cântând și recitând prin momentele premergatoare Marii Uniri. În România ultimilor ani, ritmul de viață accelerat, grija zilei de mâine, un anumit grad de superficialitate au dus la deteriorarea unor segmente fundamentale în dezvoltarea și formarea românului adevărat“, a precizat Adrian Ștefan, regizorul spectacolului

Necunoașterea istoriei naționale, scăderea gradului de cultură, dar mai ales indiferența față de valorile unanim recunoscute ale nației conduce cu siguranță la degradare socială și, în scurt timp, la pierderea identității naționale. De aceea, prin arta spectacolului, folosind multiple mijloace de exprimare artistică, de la muzică și poezie la film și dans, se poate readuce în arealul social românesc un patriotism sănătos care să poată fi însoțit de alte valori importante: implicarea socială prin care românii pot învăța să abandoneze starea pasivă și să observe nevoile celor din jur, și să ajute cu cât de puțin; interesul pentru cultura romanească; toleranță; reperele morale, aducând în față publicului, modele morale.

Fastuos, extraordinar, grandios, senzațional sunt atribute care parcă nu au puterea să cuprindă și să definească ce se va întâmpla pe scenă. Epilogul va concentra importanța unității românilor, va fi o pledoarie pentru patrie si patriotism și se va încheia cu toți actanții pe scenă dansand Hora Unirii împreună cu publicul.

Published in Eveniment

A retrogradat in ziua in care a promovat! Stiinta Miroslava a retrogradat matematic in esalonul al 3-lea chiar in ziua in care, cu un an in urma sarbatorea promovarea in Liga a 2-a. In urma rezultatului dezastruos de pe teren propriu din meciul cu Luceafarul Oradea, incheiat cu scorul de 1-4, iesenii au terminat in genunchi aventura in Liga a 2-a.

Published in ȘTIRI VIDEO

Intrecere mare la acest sfarsit de saptamana. Copii, parinti, unchi si bunici sunt asteptati duminica, 3 iunie, la Palas, unde va avea loc Festivalul Familiei la Sah.Vor fi prezenti iubitori ai sportului mintii atat din Iasi, cat si din Republica Moldova si din Regiunea Cernauti. Concursul se afla la a 5-a editie si este organizat de Asociatia Judetean de Sah si Provita Iasi.

Published in ȘTIRI VIDEO

Eveniment in centrul Iasului pentru sustinerea bolnavilor de scleroza multipla. Zeci de pacienti, dar si voluntari, au participat la un mars pe biciclete pentru a arata lumii ca persoanele care sufera de aceasta maladie neurologica au dreptul la o viata normala si un tratament adecvat. Desi inca nu s-a descoperit remediul pentru scleroza care in timp, duce la paralizie, oamenii care lupta cu aceasta boala incearca sa se bucure de fiecare zi si sa depaseasca problemele.

Published in ȘTIRI VIDEO

Au stat fata-n fata! In cadrul Programului "Scoala Altfel", copiii de la Gradinita cu Program Prelungit numarul 2 din Iasi au vizitat Inspectoratul Judetean de Jandarmi. Aici au putut vedea cu ce masini de interventie merg jandarmii in misiuni iar la final, au avut parte de o demonstratie a cainilor de interventie. Copiii s-au bucurat din plin de momente si i-au aplaudat pe cei prezenti.

Published in ȘTIRI VIDEO

Administratia publica locala va trece prin schimbari majore in urmatorii ani sau cel putin asta vor alesii judetului. Iasul a fost gazda unei importante conferinte la care au luat parte specialisti in administratia publica recunoscuti la nivel mondial pentru a dezbate principalele probleme cu care se confrunta Romania. In cadrul evenimentului, au fost date si exemple de bune practici, de informatizare a sistemelor, precum cel din Germania sau din alte state membre ale Uniunii Europene.

Published in ȘTIRI VIDEO

Sfintii zile! Pe 29 mai, in bisericile ortodoxe se rostesc rugaciuni pentru pomenirea Sfintei Mucenite Teodosia Fecioara. In bisericile romano-catolice este pomenit Santul Maxim Episcopul.

Published in ȘTIRI VIDEO

A fost muzicolog, profesor, dirijor, compozitor, animator al vietii artistice. A fost director al Filarmonicii Moldova din Iasi. A publicat mai multe lucrari cu caracter monografic. In cadrul proiectului "365 pentru Iasi", astzi vorbim despre profesorul George Pascu.

Published in ȘTIRI VIDEO

Timp de patru zile, Aerodromul din Iasi a fost plin de viata. Salturi cu parasuta, acrobatii cu planorul si zboruri cu avioane de mici dimensiuni, au fost doar cateva din momentele pregatite de catre organizatorii Hangariadei, un eveniment care a devenit traditie la Iasi. Anul acesta, festivalul a avut 20 de zone artistice si sportive pentru toate gusturile, iar spectacolele aviatice au fost o incantare pentru privitori.

Published in ȘTIRI VIDEO
Page 1 of 3

Arhiva Iasi TV Life

« May 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31