Items filtered by date: Wednesday, 28 August 2019

 

 

 

Items filtered by date: Wednesday, 28 August 2019


Artistul în vârstă de 28 de ani şi-a încheiat cu succes turneul ''Divide'', cu care a susţinut peste 280 de concerte şi care l-a ţinut departe de casă aproape doi ani.

Published in Showbiz
Wednesday, 28 August 2019 22:22

Dosar de sclavie in Maramures

Minorii audiați de DIICOT în dosarul de sclavie din Maramureș au relatat în fața procurorilor cum erau puși să muncească și să care pietre și lemne, cum erau închiși în camera de pedeapsă sau cum li se lua farfuria din față când nu mâncau suficient de repede.

Se va întâmpla cu numai câteva săptămâni înainte de termenul pentru Brexit, relatează BBC. Regina a acceptat această cerere.

Judecătoarea Dana Gîrbovan a anunţat miercuri că îşi retrage demisia din magistratură, după ce preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerea de numirea a sa în funcţia de ministru al Justiţiei. 

Deputatul PSD Florin Iordache spune că Guvernul condus de Viorica Dăncilă va trebui să meargă în Parlament, așa cum a solicitat președintele Klaus Iohannis, și că, indiferent de rezultatul votului, candidat la alegerile prezidențiale ar trebui să rămână Dăncilă. Pe de altă parte, Daniel Tudorache, președintele PSD sector 1, se pronunță pentru ieșirea partidului de la guvernare și spune că șefei PSD „îi va fi greu să continue” în postura de candidat.

Published in Politic

Crearea site-ului face parte din campania „Pacient, caut donator! De plasmă“, pentru a sprijini crearea unor centre care să producă medicamente pe baza plasmei umane şi în ţara noastră, la fel ca în UE.

 
Un site dedicat informării privind donarea de plasmă şi formării unei baze de date a potenţialilor donatori a fost lansat în urmă cu câteva zile de către Asociaţia Română a Pacienţilor cu Imunodeficienţe Primare (ARPID). Site-ul www.donatorplasma.ro conţine informaţii generale despre utilitatea plasmei umane şi despre procesul de donare de plasmă. Conform specialiştilor, plasma ajută la obţinerea unor medicamente care nu pot fi realizate altfel şi care tratează sau ţin sub control boli grave. „Plasma este partea lichidă a sângelui omenesc care transportă celulele roşii şi albe din sânge, precum şi trombocitele.
Plasma este folosită pentru fabricarea aşa-numitelor medicamente biologice. Aceste medicamente nu se pot face altfel, adică prin sinteză chimică, deci trebuie obligatoriu produse pe bază de plasmă umană. Principalele medicamente derivate din plasmă sunt imunoglobulinele, factorii de coagulare, albumina umană, inhibatorul proteinei Alpha-1. Imunoglobulinele sunt folosite pentru a trata, în primul rând, imunodeficienţa primară, o boală ce împiedică buna funcţionare a sistemului imunitar. Factorii de coagulare sunt folosiţi pentru a trata hemofilia şi boala von Willebrand, ambele fiind tulburări de coagulare a sângelui. La fel, albumina umană şi inhibatorul proteinei Alpha-1 sunt utilizaţi în tratamentul diferitelor boli rare“, spun reprezentanţii asociaţiei.
 
De asemenea, medicamentele derivate din plasmă sunt utilizate şi pentru pacienţii arşi sau în şoc septic, în caz de hepatită sau alte afecţiuni hepatice severe, în cazul muşcăturilor de animale, pentru copiii cu HIV, în cazul de incompatibilitate de RH, pentru diverse boli autoimune şi neurologice degenerative. Site-ul face parte din campania „Pacient, caut donator! De plasmă“, lansată de ARPID la începutul lunii iulie, pentru a sprijini crearea unor centre care să producă medicamente pe baza plasmei umane şi în România, întrucât în prezent tratamentele din spitale se bazează 100% pe importuri. Peste 8.000 de bolnavi români beneficiază anual de medicamente pe bază de plasmă, iar ultimele estimări arată că între 10.000 şi 12.000 de alţi români sunt purtători nediagnosticaţi ai unor boli care pot fi tratate cu medicamente derivate din plasmă. 
 
sursa: ziaruldeiasi.ro
Published in Sănătate

Peţul gramului de aur a depăşit 211 lei şi a atins un nou nivel record, a opta oară în luna august, pe fondul creşterii instabilităţii pe pieţele financiare globale.

Tramvaiul Ateneului este cel de-al paisprezecelea mijloc de transport personalizat tematic în cadrul proiectului cultural „Iași - orașul tramvaielor pictate”, inițiat de Asociaţia Pasionaţilor de Transport Public Tramclub Iaşi, în parteneriat cu Compania de Transport Public Iasi, National Paints România - Fabrica de Vopsele și Facultatea de Arte Vizuale si Design din Iasi, din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași.

Published in Local
Wednesday, 28 August 2019 22:06

Editura Junimea va fi prezenta la Chisinau

Editura Junimea va fi prezentă la Salonul Bookfest Chişinău, aflat la ediţia a IV-a, eveniment care se desfăşoară până pe 1 septembrie. 

Published in Life Style
Wednesday, 28 August 2019 19:10

IN AUDIENTA

Invitat: Mihai CHIRICA - primar Municipiul Iasi

Published in In audienta
Page 1 of 4

Arhiva Iasi TV Life

« August 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31