Items filtered by date: Monday, 11 February 2019

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 82

Items filtered by date: Monday, 11 February 2019

Are zece ani şi a fost ofertată deja de Google să lucreze pentru ei, după ce îşi va termina studiile. Vorbim despre Samaira, o fetiţă din Statele Unite pasionată de IT, care a atras atenţia companiilor din Sillicon Valley cu o idee genială: un board game care îi învaţă pe copii secretele programării.

Published in High-Tech

Ministrul Muncii dă asigurări că nu vor fi probleme cu plata pensiilor luna aceasta. Marius Budăi nu a mai fost însă la fel de categoric atunci când jurnaliştii l-au întrebat dacă există banii necesari pentru luna martie.

Published in Economic

Manevrele militare ruseşti din ultimul deceniu arată că Moscova se pregăteşte de un război mondial. E concluzia Agenţiei suedeze pentru Cercetare în Apărare, o agenție guvernamentală care ține de Ministerul Apărării din Suedia.

Monday, 11 February 2019 21:59

Euro ar putea ajunge la 7-8 lei

Nimic nu este imposibil, a spus luni guvernatorul BNR, Mugur Isărescu cu referire la nodificări aduse politicii monetare a băncii centrale. Trecerea României la un Consiliu Monetar, situație sugerată de șefii PSD,  s-ar face însă la un curs de 7-8 lei la euro, a spus el.

Published in Economic
Monday, 11 February 2019 21:46

Bugetele serviciilor secrete au fost reduse

Reprezentanţii SRI au susţinut în comisie că tăierea banilor pentru 2019 - 445 milioane de lei - ar lăsa serviciul fără bani de salarii în ultimele patru luni ale anului. Mai mult, SRI ar fi în situaţia de a renunţa la dispozitivele antiteroriste din aeroporturi.

Medicii, asistentele medicale şi infirmierele cer conducerii spitalului să renunţe la demersurile de reducere a numărului de paturi, care va atrage, implicit, concedieri de personal. Protestul are la bază o adresă a şefei Secţiei de obstretică- ginecologie, Raluca Grigoriu, care, pentru reducerea cheltuielilor, a propus desfiinţarea a 50 de paturi şi, totodată, desfiinţarea a 11 posturi de medici, 39 de posturi de asistente, 17 posturi de infirmiere, 16 de îngrijitoare şi unul de statistician.

Noi am fost puşi în faţa unui fapt împlinit, din lipsă de transparenţă şi lipsă de comunicare din partea conducerii. Noi nu am ştiut absolut nimic până vinerea trecută. Am auzit de la unul de la altul de această hârtie, care propune, practic, sub paravanul restructurării, distrugerea Maternităţii, pe principiul că nu este rentabilă financiar. Sunt nişte măsuri total nerealiste, dar care au plecat de la o analiză tendenţioasă şi superficială a doi indicatori: indicele de utilizare a paturilor şi numărul de spitalizări de zi, care nu reflectă activitatea unui colectiv dintr-un spital de gradul III cum suntem noi, care asigurăm urgenţele din judeţul Bacău şi din Vrancea’, a declarat, pentru AGERPRES, unul dintre medicii protestatari, Carmen Cruceanu.

Protestatarii sunt nemulţumiţi, de asemenea, că managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău a refuzat să discute cu ei, având programată o discuţie pe tema reorganizării Maternităţii abia miercuri.

Angajaţii Maternităţii sunt hotărâţi să ceară un audit financiar, înainte de adoptarea unei decizii, însă se tem că decizia managerului unităţii a fost deja luată.

Suntem deschişi la orice propunere de a ne îmbunătăţi activitatea, de a face ceva. Noi întotdeauna am vrut să facem ceva, dar nu ceea ce s-a făcut până acum. Managerul nu înţelege particularităţile acestei secţii. O ţine una şi bună: trebuie redus numărul de paturi. Mă îndoiesc că vor fi deschişi propunerilor noastre. Sentimentul nostru este că decizia este deja luată’, a mai adăugat Cruceanu.

 

sursa: radioiasi.ro

Published in Bacău

Hotel Capitol va ofera posibilitatea de a sarbatori ocaziile speciale in cel mai elegant si inovator decor: 
Ballroom Capitol, un cort acoperit cu o capacitate intre 300 si 600 persoane. 
In plus, decorul clasic, elegant al restaurantelor Clasic, Panoramic, Da Vinci si Capitol ofera ambianta perfecta pentru reusita petrecerilor, iar preparatele gatite cu pasiune vor fi apreciate si de cei mai pretentiosi oaspeti.

Published in Eveniment
Pleiada Boutique Hotel & Spa va invita sa descoperiti în Iasi rafinamentul, ospitalitatea si confortul unui hotel de 5 stele, un concept unic pentru capitala Moldovei. 
Când vorbim despre evenimente fericite de familie (nunti, botezuri, aniversari), Atlas Hall poate fi alegerea perfecta. Având o suprafata de 420 mp, Atlas Hall dispune de o capacitate între 150 - 260 locuri si se distinge prin elemente exclusiviste si o atmosfera încântatoare de lux, fiind conceputa sa ofere multiple variante de organizare a spatiului si sa satisfaca cele mai exigente 
pretentii.
Se caracterizeaza prin salonul adiacent Atlas Private pentru Fruits & Sweets Bar, Kids Lounge sau Meeting Lounge, spati de primire si protocol, terasa privata, garderoba si dependinte, 
dublu acces- din interiorul si din exteriorul hotelului. Organizeaza-ti nunta sau evenimentul de vis, intr-un cadru unic, doar la Pleiada Boutique Hotel & Spa!
 
Published in Eveniment
Monday, 11 February 2019 19:34

DEZBATEREA ZILEI - AVEM PARCOMETRE

DEZBATEREA ZILEI - AVEM PARCOMETRE

Invitat: Radu GRIGORAȘ - sef DIrectiA Exploatare Patrimoniu

 

Published in Dezbaterea zilei

DEZBATEREA ZILEI - SCANDAL LA SPITALUL PAȘCANI

Invitat: Iulian Cozianu - presedintele SANITAS Ias

 

Published in Dezbaterea zilei
Page 1 of 2