Super User

 

Super User

Super User

Într-o întrebare adresată în această săptămână premierului României, Viorica Vasilica Dăncilă, deputatul PNL Dumitru Oprea îi solicită să îşi exprime poziţia privitoare la legislaţia manualelor şcolare emisă de Cabinetul Tudose (prin intermediul Ministrului Educaţiei de la acea vreme, Liviu Marian Pop) şi declarată neconstituţională de către Curtea Constituţională a României. Guvernul este chemat acum, alături de Parlament, să reia procesul legislativ care ar putea conduce la naţionalizarea pieţei de manuale şcolare.
 


„În urmă cu o săptămână, Curtea Constituțională a României a oprit, pentru moment, naționalizarea pieței de manuale școlare. Este vorba despre o inițiativă de suflet a fostului ministru al Educației, Liviu Marian Pop, despre care acum, după decizia CCR, nu mai scoate o vorbă. Guvernul și Parlamentul României au șansa de a îndrepta situația și de a reveni asupra deciziei de reînființare a Editurii Didactice și Pedagogice, care să dețină monopolul pieței manualelor școlare. Epopeea fără final a lipsei manualelor școlare la început de an școlar a avut ca principală cauză incompetența funcționarilor din Ministerul Educației, iar nu «delăsarea» editorilor. Editurile românești nu sunt inamicul sistemului de educație, ci un partener care s-a dovedit a fi solid în piață“, îi scrie parlamentarul ieşean premierului Dăncilă.

În condițiile în care și actualul ministru al Educației, Valentin Popa, a declarat război deschis școlii românești, antagonizându-i pe toți actorii din sistem, deputatul PNL Dumitru Oprea îi solicită prim-ministrului României să precizeze ce poziţie va avea Guvernul României față de legislația privind manualele școlare emisă de cabinetul anterior. De asemenea, Dumitru Oprea îi cere prim-ministrului să prezinte măsurile pe care le va întreprinde executivul, astfel încât manualele școlare să fie disponibile la începutul anului școlar, în condițiile în care editurile au renunțat să le mai editeze și tipărească, iar Editura Didactică şi Pedagogică nu are cadrul legal de a le elabora şi tipări. 

În final, deputatul PNL doreşte să ştie cum intenționează premierul Dăncilă să explice partenerilor externi faptul că România urmărește să naționalizeze un sector al economiei, precum cel al editării și tipăririi de manuale școlare.

 

ATENȚIE LA CĂPUȘE!

iNVITAT: prof.dr. Carmen DOROBĂȚ, manager Spital Boli Infecțioase

Arta ca forma de terapie. Scoala Primara si Gradinita Atelier numarul unu organizeaza ,,EXPO ATELIER UNU CARITABIL" - expozitie cu vanzare prin licitatie tacuta, in beneficiul copiilor cu cerinte educative speciale. In expozitia ,,TU, IN VIZIUNEA MEA", regasim portrete din ceramica si desen cu cãrbune, toate realizate de elevii Scolii Primare Atelier Nr. 1, coordonati de profesor Leontin Paun. Cei interesati pot descoperi universul copilariei in Foaierul Ateneului din Iasi, in perioada 1 - 30 aprilie.

Disperare in cazul unui iesean stabilit de noua ani in Anglia. Marcel Sava are 43 de ani si lucreaza de ani buni ca sofer pe o masina de distributie, pentru care are nevoie de persmis pentru categoria C. De mai bine de trei luni acesta incearca sa se inscrie insa nu reuseste, spune el, din cauza comisarului Vasile Zacornea, seful Serviciului de Permise si Inmatriculari, pe care il acuza de abuz in serviciu. In semn de revolta, barbatul va face greva foamei pana cand legea ii va face dreptate.

Merg sa protesteze la Guvern! Inechitatile salariale i-au facut pe angajatii din sanatate sa protesteze in fata Guvernului Romaniei, in cursul acestei saptamanii. Taierea sporurilor au dus la diminuarea salariilor cu aproximativ 1.300 de lei in cazul anumitor asistenti medicali si ingrijitori. De la Iasi vor pleca 300 de persoane pentru a lua parte la cel mai amplu protest al angajatilor din mediul sanitar, de anul acesta.

Incepe reabilitarea Manastirii Frumoasa! In primele zile ale lunii mai va fi lansat contractul de reabilitare a manastirii Frumoasa. Acest lucru a fost anuntat de catre primarul Iasului, Mihai Chirica. Investitia se ridica la peste 16 milioane de lei.

Sunt second-hand dar functioneaza perfect! Ultimul lot de tramvaie cumparate din Germania a ajuns, la inceputul acestei saptamani, in depoul Companiei de Transport Public Iasi. Primele tramvaie vor intra in circulatie la sfarsitul acestei saptamani.

A introdus cartofii in Moldova. A luat masuri impotriva ciumei. A fost domnitor in Moldova si Tara Romaneasca. In cadrul proiectului "365 pentru Iasi", astazi vorbim despre Scarlat Callimachi.

Arhiva Iasi TV Life

« April 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30